woensdag 19 juli 2017

Mousse van rode vruchten

Een ideaal fris dessert voor de zomer boordevol rode vruchten.


Dit heb je nodig:

  • 300 g gemengde rode vruchten ( aardbeien, frambozen, rode bessen ) + enkele voor de afwerking
  • 60 g bloemsuiker
  • 60 g witte kaas ( platte kaas )
  • 3 blaadjes gelatine ( 6 g )
  • 2,5 dl slagroom

Bereiding:
  • laat de gelatine weken in koud water
  • was de vruchten en mix de meerderheid 
  • snijd de overige vruchten in kleine stukjes
  • verwarm de gemixte vruchten en los er de gelatine in op
  • meng er de witte kaas en de stukjes fruit er onder
  • klop de slagroom met de bloemsuiker stevig op
  • schep de room voorzichtig onder het fruitmengsel
  • laat de mousse ongeveer 4 rusten in de koelkast
  • versier de mousse met enkele vruchten en dien koud op

2 opmerkingen:

  1. Neem dit heerlijk dessert mee maar buiten, ga rustig zitten en laat dan de smaakpapillen hun werk doen. Dat is puur genieten, is het niet?
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...